Wat is een computerbril?

Een computerbril is een bril die speciaal is ontworpen voor mensen die dagelijks langer dan twee uur naar een beeldscherm kijken.

Bij zo’n bril, die ook wel bekend staat als computerbril of beeldschermbril, worden de glazen afgestemd op de afstand van uw ogen tot het beeldscherm en verdere werkplek omgeving. Het mooie aan beeldschermbrillen is dat ze op persoonlijke sterkte gemaakt worden. Zo ziet u ook nog eens perfect wat er op het scherm staat. Alleen al in Nederland werken miljoenen mensen dagelijks met een scherm. Helaas heeft een beeldscherm niet alleen voordelen, maar ook nadelen. Het grootste nadeel is het blauwe licht wat uw scherm uitstraalt. Een klein beetje kan helemaal geen kwaad, maar bij een blootstelling van twee uur of meer loopt u het risico op oogbeschadiging. Gelukkig kan een Blue Light filter hier een uitkomst voor bieden. Deze coating houdt het schadelijke blauwe licht tegen en zorgt er daardoor voor dat uw ogen beschermd blijven.

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril en multifocale bril?

Een beeldschermbril heeft een bijzondere eigenschap die een leesbril en multifocale bril niet hebben. Deze bril zorgt er namelijk voor dat u automatisch een goede werkhouding aanneemt achter uw beeldscherm. Daarnaast is een beeldschermbril enorm veelzijdig. Niet alleen ziet u uw beeldscherm volledig scherp, ook uw omgeving en zaken op uw bureau ontgaan u niet.

Beeldscherm en omgeving zijn scherp!

Beeldschermbril

Naast scherp zicht zorgt een beeldschermbril ook voor rustig zicht. Dit is heel prettig voor de ogen en voorkomt daarnaast op langere termijn dat u spanningen ontwikkelt in de schouders en nek.

Leesbril

Een leesbril is vooral geschikt voor goed zicht op korte afstand. Denk hierbij aan dertig tot veertig centimeter. Wanneer u met een leesbril naar een scherm wil kijken zult u merken dat u erg dicht naar het scherm toe moet gaan zitten.

Multifocale bril

Multifocale brillen zijn geschikt voor zowel kleine als grote afstanden. Het nadeel is dat het kijkgebied voor de afstand hiertussen vrij smal is. Wanneer u regelmatig met een multifocale bril naar een scherm kijkt, kan dit smalle kijkgebied uiteindelijk zorgen voor nekklachten.